Iskaffe med Hario V60

Iskaffe

Att brygga iskaffe med en Hario V60 är ett utmärkt sätt att njuta av kaffe under de varmare månaderna. Här är ett enkelt och effektivt recept för att göra iskaffe med din Hario V60:

Ingredienser:

 • 30 gram kaffebönor (medelgrovt malet)
 • 150 gram is
 • 300 gram vatten (cirka 93-96°C)
 • Hario V60 och filter
 • En kanna eller ett glas som tål värme

Instruktioner:

 1. Skölj filtret: Sätt filtret i din Hario V60 och placera den över din kanna. Häll varmt vatten genom filtret för att skölja det och förvärma din V60. Töm vattnet som använts för sköljningen.
 2. Mät upp och mala kaffet: Mät upp 30 gram kaffebönor och mala dem till en medelgrovhet, ungefär som för vanlig filterkaffe.
 3. Brygg kaffet:
  1. Placera det malda kaffet i filtret och isen i kannan.
  2. Börja bryggningen genom att hälla 60 gram av det heta vattnet över kaffet för att låta det “bloom” (svälla), och låt det svälla i 30 sekunder.
  3. Fortsätt sedan att långsamt hälla resten av vattnet i cirklar över kaffet, försök att hålla en jämn och långsam flödeshastighet. Total bryggtid bör vara runt 2:30 till 3 minuter.
 4. Servera: När allt vatten har droppat genom kaffet och isen, rör om i kannan för att se till att kaffet och isen blandas väl. Fyll på med mer is och servera.
 5. Justera efter smak: Om kaffet känns för starkt, kan du tillsätta mer is eller lite kallt vatten. Om det är för svagt, prova att mala kaffet lite finare eller använda mer kaffe nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *